A nyers méhpempő és a méhpempő kapszula összehasonlítása
Sokan azt mondják, hogy a nyers méhpempő az igazi, a kapszula pedig nem működik.
De mit mutatnak a laboreredmények?
4 fő tévhit a méhpempő kapszulával kapcsolatban


1. A kapszulának is ugyanolyan kellemetlen íze van, mint a hagyományos méhpempőnek.
A friss méhpempő íze keserű, fanyar, csípős lehet, a szaga pedig semmihez nem hasonlítható, kifejezetten kellemetlen. Ez a jelenség nagyon sok nő kedvét elvette a kúra folytatásától.
Éppen ezért liofilizáltuk a méhpempőt. Ez egy csúcstechnológiás biotechnológiai eljárás, fagyasztva szárítást jelent. Az eljárással különválasztjuk a vizet a méhpempőtől, egy sárgás port állítunk elő.
Ez a por állagú méhpempő kerül egyéb értékes hatóanyagokkal keverve a kapszulába, ami immár egy tökéletesen íztelen készítmény.
2. A kapszulának kisebb a hatóanyagtartalma, mint a hagyományos méhpempőnek.
A hagyományos méhpempő folyékony formában 2/3 rész vizet tartalmaz. Ezt választjuk külön a liofilizálás során, azaz a méhpempő így koncentrált formában kerül a kapszulába.
A laboreredmények igazolták, hogy a liofilizált méhpempő 3x koncentráltabban tartalmazza a hormonháztartás egészséges működését elősegítő tápanyagokat, mint a nyers.
3. A méhpempő hizlal és növeli a testzsírszázalékot.
A friss méhpempőt túl sok mézzel keverő nők körében terjedt el ez a tévhit. A méhpempő önmagában nem hizlal, de mézzel keverve tapasztalhatók ilyen mellékhatások.
A Novafam-ot semmivel nem szükséges keverni, a kapszula bármilyen folyadékkal egyszerűen lenyelhető.
Ráadásul a Novafam-nak méregtelenítő hatása is van, ami támogatja a test megtisztulását és elősegítheti a zsírégetést is.
4. A kapszula is ugyanúgy megromlik folyamatos hűtés nélkül, mint a hagyományos méhpempő.
A méhpempő kapszula nem tartalmaz vizet, teljesen száraz por, ami ezáltal ugyanúgy nem igényel hűtést, mint bármilyen más por állagú természetes anyag.
A friss méhpempőtől eltérően bárhová magával viheti, ezáltal szedését könnyen beillesztheti a napirendjébe.
Mi az a liofilizálás?


A liofilizálásról (más néven fagyasztva szárítás) egy magas technológiai szintű – és egyben kíméletes – tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás, amelyet a biotechnológiában is használnak. A szárítani kívánt méhpempőt először lefagyasztják -54 fokra, majd vákuumot idéznek elő, csökkentik a nyomást, így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból. A víz így közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotúvá, gőzzé, a folyadékfázis kihagyásával.
A fagyasztva szárítás három lépésből álló folyamat: fagyasztásból, majd két lépcsőben történő szárításból áll:
- Fagyasztás: Elektromos hűtőlapon, folyékony nitrogénben vagy szén-dioxid permet alkalmazásával lefagyasztják a szárítani kívánt anyagmintát.
- Szublimálás: A vízmolekulákat addig „szaggatják” a kristályrácsból, amíg jég van a mintában. Eközben a rendszerrel hőt közölnek a távozó vízmolekulák okozta hőmérséklet-csökkenést ellensúlyozandó.
- További melegítés: A maradék vizet melegítéssel elpárologtatják, végül megfelelő adalékokkal stabilizálják a mintát
Előnyei a hagyományos szárításokkal szemben:
- Az értékes összetevők nem károsodnak, a vitaminok nem bomlanak le
- A méhpempő hatóanyagai teljes mértékben megmaradnak (lásd labor eredményeinket).
- A folyamat alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet, ezért az így készült termékek hosszú ideig, akár évekig is eltarthatók.
Az Eurofin Bell / Novamann nemzetközi élelmezési labor bemutatása

A teszteket az Eurofin Bell/Novamann nemzetközi élelmezési laboratórium érsekújvári (Nové Zámky, Szlovákia) kirendeltsége végezte. Az Eurofin Bell/Novamann több mint 800 laboratóriummal rendelkezik 47 országban, a világ egyik vezető szervezete táplálék kiegészítők, ételek és gyógyszerek vizsgálatában.
Modern felszerelésének köszönhetően 200.000-nél is több különböző teszt elvégzésére képesek, amelyek az összetétel minőségét, hatóanyag erősségét és az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásokat mérik.
Az Eurofin Bell/Novamannt magas minőségű szolgáltatásaik és nemzetközi elismertségük, hitelességük miatt választottuk.
A Novafam liofolizált méhpempő kapszula 100%-ban tartalmazza az eredeti anyag minden tápanyagát!

Mi a különbség a nyers és a liofilizált méhpempő között?

A méhpempő mellett a legfontosabb hatóanyagokról készült egy összehasonlító táblázat, ami egy kivonata az eredeti labor eredménynek. Az Eurofins Bell / Novamann által készített jelentést a gombra kattintva tudod megnézni. A labor eredetileg azért készült, hogy ellenőrizze, a liofilizált méhpempő nem tartalmaz káros anyagokat, és mellékesen mutatta ki, hogy az értékes hatóanyagokból viszont pont 3x annyit tartalmaz.
Nyers méhpempő
(1 gramm)
A liofilizálás előtti nyers méhpempő
laboreredményei:
- Kalcium 134 mg
- Kálium 2610 mg
- Magnézium 282 mg
- B6-vitamin (/100g) 0.269 mg
- C-vitamin (/100g) 0.5 mg
- B1-vitamin (/100g) 0.105 mg
- B12-vitamin (/100g) 0.009 mg
✅ Méhpempő összes hatóanyaga
❌ Folyamatos hűtést igényel
❌ Kellemetlen íze van (a nők 50%-a, a férfiak 90%-a első alkalom után nem eszi többé)
❌ Nem tartalmaz folsavat
❌ Nem tartalmaz Myo-inositol és d-chiro-inositolt
❌ Nem tartalmaz D3-vitamint, se K2-vitamint
Novafam Liofilizált méhpempő
(1 gramm)
A Novafam liofilizálás utáni
laboreredményei:
- Kalcium 380 mg
- Kálium 8680 mg
- Magnézium 963 mg
- B6-vitamin (/100g) 0.315 mg
- C-vitamin (/100g) 0.516 mg
- B1-vitamin (/100g) 1.99 mg
- B12-vitamin (/100g) 0.01 mg
✅ Méhpempő összes hatóanyaga
✅ Nem igényel hűtést, mindig magadnál tarthatod
✅ Kapszula formában fogyasztható (nincs kellemetlen íze)
✅ Folsav (B9-vitamin), ami a különösen fontos a várandós édesanyáknál
✅ 40,51 g myo-inositolt és d-chiro-inositolt tartalmaz tökéletes arányban
✅ Tartalmaz D3-vitamint (elengedhetetlen a peteéréshez) és K2-vitamint (D3-vitamin szervezetben való felszívódásához elengedhetetlen)
A Novafam kúra időtartama átlagosan 3-6 hónap,
amihez a következő termékeket ajánljuk Önnek:
Termékenység fokozás