Kérdések & Válaszok

Gyakran ismételt kérdések és válaszok a Bee Fertile természetes termékenységet elősegítő kapszuláról

Gyakran Ismételt Kérdések

és válaszok a Novafam termékenységet elősegítő méhpempő kapszuláiról

 1. A babavállalás első fontos lépése a rendezett, egészséges hormonháztartás. Ehhez nyújt természetes támogatást egy minimum 3-6 hónapos méhpempő-kapszula kúra.
 2. Meddőségi problémák esetén: ha a kiegyensúlyozatlan hormonműködés, a peteérés zavarai vagy a túl vékony méhnyálkahártya következtében nem sikerült eddig teherbeesés, a Novafam méhpempő kapszula kúra természetes segítség lehet.
 3. Főként akkor, ha a meddőség egyik fő okának tartott PCOS-ben, azaz policisztás ovárium szindrómában szenved, és a javasolt életmódváltást kiegészítve szeretne természetes hatóanyagokkal is hozzájárulni a betegséggel járó inzulinrezisztencia csökkentéséhez. Ha elősegítené a kiegyensúlyozott szénhidrát-anyagcserét, ezzel összefüggésben a vércukor-ingadozások mérséklését, a testsúly normalizálását, amiben tud segíteni a Novafam INOSIT méhpempő kapszula.

A Novafam méhpempő kapszula nem gyógyszer. Elsődleges funkciója a termékenység növelése és a hormonháztartás optimalizálása, harmonizálása. Bárki szedheti 18 év felett, mivel a kapszula összetevői 100%-ban természetes anyagok, ezáltal 100%-ban hormonmentes.

A termék fogyasztása nem ajánlott gyermekek számára, terhesség és szoptatás alatt, valamint a méhészeti termékekre allergiás személyek számára.

A kapszula összetevőiről az egyes termékek oldalán az Összetevők fül alatt részletesen olvashat.

A Novafam méhpempő kapszula liofilizált méhpempőt, folsavat (B9-vitamint), Myo-inositolt, D-chiro-inositolt és D3-, K2-vitamint tartalmaz, továbbá attól függően, hogy melyik termékről van szó, további természetes összetevőket.

Mindegyik Novafam kapszula méhpempőt tartalmaz, amit a ciklus rendezésére, a peteérés és a teherbeesés elősegítésére, a méhnyálkahártya vastagítására, a megtermékenyített petesejt beágyazódásának megkönnyítésére ajánljuk.

B9-vitamint, azaz folsavat is tartalmaz, amely különösen fontos a sikeres gyermekáldás szempontjából, mivel a folsavhiány összefüggésbe hozható a velőcső-záródási rendellenességek és más magzati elváltozások, genetikai betegségek kialakulásával.

Az ugyancsak a B-vitaminok közé tartozó Myo-inozitol olyan természetes kivonat, amely a meddőséget okozó PCOS (policisztás ovárium szindróma) esetén hozzájárulhat a betegséggel járó inzulinrezisztencia javításához, ezáltal a termékenység növeléséhez. A DCI, vagyis a D-chiro-inozitol hasonló okokból ugyancsak értékes segítség PCOS esetén.

D3-vitamin, amely valójában hormonszerű vagy hormonként viselkedő előanyag. A D3-vitamin a férfiak és nők termékenységét egyaránt fokozza, férfiaknál a tesztoszteron szintet is emeli. Endometriózis, PCOS esetén is hatásos, ahogy csökkenti a terhesség alatt kialakuló inzulinrezisztenciát és a koraszülés esélyét.

A K2-vitamin legfontosabb szerepe a szervezetben aktivizálni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (elsősorban a csontokba és fogakba), és ne oda, ahol árt (vesék, erek, izületek).

A nyers méhpempő szaga és íze semmihez nem hasonlíthatóan rossz (van, aki szerint finoman fogalmazunk), ezzel szemben a kapszula teljesen íztelen készítmény.

Ráadásul a friss méhpempőtől eltérően nem igényel folyamatos hűtést, bárhová magával viheti, szedését könnyen be tudja illeszteni a napirendjébe.

A méhpempő kapszula fagyasztva-szárítással, más néven liofilizálással készül. Ez egy a biotechnológiában is használatos dehidrációs eljárás, amely vegyszer vagy hő nélkül zajlik, a Novafam méhpempő kapszulája ennek köszönhetően megőrzi a friss méhpempő teljes tápanyagtartalmát!

A menstruációs ciklus az életkor előrehaladtával elmarad. Teljes mértékben változó, hogy ez kinél mikor következik be. Diétával, egészséges táplálkozással, tudatos életmóddal, valamint ezzel a kapszulával kitolható a termékenységi időszak. Mivel teljesen természetes anyagokat tartalmaz, ezért azoknak a hölgyeknek is javasolt szedni, akiknek már elmaradt a havi menstruációjuk figyelembe véve az egyéni anamnézist és aktuális egészségi állapotot.

A női ciklus rendezéséhez és ezáltal a gyermekáldás elősegítéséhez napi 2 x 1 kapszula kúraszerű szedése javasolt. Folyamatosan szedje a Novafam FERTILE-t vagy INOSIT-ot minimum 3-6 hónapon át!

 • A kúrát bármikor kezdheti ciklusától függetlenül.
 • Csak a vérzés 5-7 napja alatt tartson szünetet! A Novafam FERTILE és INOSIT szedése ciklusfüggő, ezért a kúra megszakításának időtartama a ciklus időtartamához kell, hogy igazodjon.
 • A kúra időtartama min. 3 hónap, de az ajánlott a 6 hónap, ha addig nem következik be a fogantatás.
 • Mivel a kapszula csak természetes összetevőket tartalmaz, korlátozás nélkül, bármeddig szedhető.

Az egy hónapos vagy impulzív szedés eredményessége teljességgel bizonytalan!

A maximális hatékonyság érdekében törekedjen a kapszula folyamatos, rendszeres szedésére. A napi adag bevétele történhet reggel-este 1-1 tabletta formájában, vagy egyszerre két kapszula bevételével is. Az a fontos, hogy lehetőség szerint egyféle adagolást tartson a kúra teljes időtartama alatt.

Igen! Diétával és életmódváltással, valamint ezzel a kapszulával máris ezerszer többet tett azért, hogy helyreálljon a szervezete harmonikus működése, mintha nem szedné a Novafam INOSIT-ot.

Amennyiben orvosi kezelés alatt áll és az orvos által felírt gyógyszert kell szednie, minden esetben kérje ki a kezelőorvosa véleményét, mutassa meg neki a készítmény dobozát. A termékünk 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, bármilyen hatóanyagú gyógyszer mellé kiegészítésként nyugodtan szedhető.

Folyamatosan szedje a Novafam INOSIT-ot minimum 3-6 hónapon át!

 • A kúrát bármikor kezdheti ciklusától függetlenül.
 • Csak a vérzés 5-7 napja alatt tartson szünetet! A Novafam INOSIT szedése ciklusfüggő, ezért a kúra megszakításának időtartama a ciklus időtartamához kell, hogy igazodjon.
 • A kúra időtartama min. 3 hónap, de az ajánlott a 6 hónap! Ha addig nem következik be a fogantatás. 
 • Mivel a kapszula csak természetes összetevőket tartalmaz, korlátozás nélkül, bármeddig nyugodtan szedhető.

Az egy hónapos vagy impulzív szedés eredményessége teljességgel bizonytalan!

A maximális hatékonyság érdekében törekedjen a kapszula folyamatos, rendszeres szedésére. A napi adag bevétele történhet reggel-este 1-1 tabletta formájában, vagy egyszerre két kapszula bevételével is. Az a fontos, hogy lehetőség szerint egyféle adagolást tartson a kúra teljes időtartama alatt.

A Novafam termékek teljesen természetes alapúak, ennek köszönhetően más termékkel, mint az általános terhesvitaminok vagy hormonos készítmények (pl. Clostylbegit – peteérésre, Euthyrox – pajzsmirigyre) is szedhetőek együtt. Orvos által előírt gyógyszerekkel, mint pl. vérnyomás csökkentő/növelő, inzulin vagy cukorszintet befolyásoló készítmények is szedhető együtt. 

A Novafam termékek a termékenység fokozása mellett hatással vannak a női és férfi hormonháztartásra és az immunrendszer erősödéséhez is nagymértékben hozzájárulnak. Ezáltal pozitívan hathat a készítmény az autoimmun betegségekre, segíthet a cukorszint illetve a vérnyomás szintjének beállításában valamint a pajzsmirigy működésében is. A PCO/PCOS szindróma esetén gyakran társuló IR-re (inzulinrezisztencia) is jótékony hatással lehet. 

Gyakori kérdés, hogy mikor érdemes elkezdeni a Novafam kúrát? A ciklus bármely szakaszában el lehet kezdeni a kapszula szedését, mivel nem hormonos készítmény, így nincs azonnali hatása. Ezáltal a legjobb akkor elkezdeni, amikor kézhez kapja a terméket, majd kihagyni 3-4 napot akkor, amikor menstruál. 3-4 nap kihagyása teljesen elég, még akkor is ha maga a menstruáció akár 7 napig is tart. 

A liofilizált méhpempő hozzájárul a hormonális egyensúly beállításához, ami alapfeltétele a termékenységnek. Elsősorban az endokrin rendszer megerősítését segíti elő. Közel 30 aminosavat, lipideket, fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, zsírsavakat és antibiotikus, azaz gyulladáscsökkentő hatású természetes anyagokat is tartalmaz, de a termékenység szempontjából a legfontosabbak a pro-hormon anyagok, amik azért vannak rendkívül pozitív hatással a termékenységre, mert a szervezet ezekből bármilyen hormont elő tud állítani, amire szüksége van, akár progeszteront, ösztrogént, tesztoszteront, így a prolaktin szintre is pozitív hatással van. 

Természetesen, a kapszulában található méhpempő elsősorban az endokrin rendszert, ezéltal a pajzsmirigyet erősíti meg, tehát támogatja annak a helyes működését.

Endometriózis esetén nem tudjuk egyértelműen ajánlani a méhpempő kapszula szedését. Az endometriózisban szenvedő hölgyek esetén a hasüregben található nyálkahártya sejtek is rendelkeznek a méhnyálkahártya sejtek tulajdonságaival, ezáltal menstruációkor, amikor az endometrium, azaz a méhnyálkahártya távozik a vérrel a szervezetből, a hasüregben található sejtek is görcsöket okoznak. A méhpempő vastagítja a méhnyálkahártyát, ami a megtermékenyülés szempontjából elengedhetetlen, hiszen csak a kellőképpen megvastagodott nyálkahártyába tud beágyazódni a megtermékenyült petesejt. Viszont a méhen kívül található sejtekre is hatással lehet a méhpempő, fokozva ezáltal a menstruáció okozta görcsöket és vérzést. Néhány orvosi vélemény szerint viszont az endometriózist az immunrendszer nem megfelelő működést okozza, a méhpempő viszont rendkívül pozitívan hat az immunrendszerre is. Tehát, így csökkentheti a hasüregben található sejtek méhnyálkahártya tulajdonságainak átvételét, ezáltal gyógyítva az endometriózist. Kérjük, endometriózis esetén mindenképpen kérje ki nőgyógyásza vagy kezelőorvosa véleményét. 

Hasonlóan a nyers méhpempőhöz, a liofilizált méhpempőből készült kapszula csakis természetes alapanyagokat tartalmaz. Az emberi szervezet könnyen hozzászokik a természetes hatóanyagokat tartalmazó készítményekhez, így a hatás fokozásának érdekében időről-időre ki kell hagyni néhány napot azok szedésében. Erre tökéletes megoldás lehet a menstruáció ideje alatt 3-4 napra felfüggeszteni a kapszula szedését, és folytatni a következő menstruációig. 

Igen, más myo-inositol tartalmú készítményekkel is szedhető a kapszula, bár ügyfélvélemények alapján a túlzott myo-inositol fogyasztás puffadást okozhat. Ha a myo-inositol tartalmú termék szedésének hátterében PCOS betegség van, sokkal hatékonyabb a myo-inositol és d-chiro-inositol együttes bevitele, mint egyedül a myo-inositol magas mennyiségű szedése.

A diéta és a stressz csökkentése mindenképpen hozzájárul a PCOS javulásához, de nem kötelező a Novafam Inosit kapszula szedése mellett dietát tartani. 
Igen, más multivitamin mellett is szedhető a méhpempő kapszula.
 
Igen, mivel a méhpempő együttesen hat a hormonháztartásra és az immunrendszerre is, csökkentheti, sőt hozzájárulhat a miómák teljes felszívódásához is. 
Send this to a friend