Novafam - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A férfi termékenység növelése

Meddő párok esetén a sikertelen fogantatás mögött 50%-ban a férfi termékenység problémája áll, amelyre az érintettek csupán a kívánt teherbeesés elmaradásakor jönnek rá.

A meddő párok 50%-ban a sikertelen fogantatás mögött a férfi termékenység problémája áll

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Ennek oka, hogy a férfi meddőség egyéb látható, érezhető tüneteket az esetek jelentős részében nem okoz.

Orvosi értelemben akkor beszélünk meddőségről, ha egy év fogamzásgátlástól mentes, rendszeres szexuális élet mellett sem sikerül a gyermekáldás. 35 éves kor felett a férfi meddőségi problémák sokkal gyakoribbak, így ebben az esetben akár fél év sikertelen próbálkozás után is indokolt lehet a szakember felkeresése.

A férfi meddőség okai

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A férfi termékenység problémájának hátterében leggyakrabban a hímivarsejt képzésével kapcsolatos rendellenességek állnak. Ilyenek lehetnek:

 • alacsony spermiumszám (oligozoospermia),
 • a spermiumok teljes hiánya (azoospermia),
 • a spermiumok alaki eltérése (teratozoospermia),
 • a spermiumok mozgásával kapcsolatos problémák (asztenozoospermia)
 • hímivarsejtek nem megfelelő ürülési képessége,
 • valamiféle ondoúti elzáródás
 • igen ritka esetben hormonális zavarok

Komoly férfi termékenységi problémákat okozhatnak bizonyos korábbi, akár gyermekkori betegségek, pl.:

 • mumpsz,
 • szexuális úton terjedő betegségek,
 • máj és vesebetegségek,
 • vérképző szervi betegségek),
 • műtétek (pl. hasi, vese- és húgycső vagy hólyagműtétek)
 • vagy fejlődési rendellenességek (hereleszállási zavarok, serdülőkor késése),
 • sőt akár gyógyszerek is.

Ráadásul a férfi spermiumszám olyannyira érzékenyen reagálhat a szervezet kóros állapotaira, hogy lázas betegségek után teljesen természetesen lehet rosszabb a spermakép akár 3 hónapig is.

De a helytelen életmód, a stressz is mind nagyobb számban okolható a férfiak infertilitásáért. Az elhízás hatására például a tesztoszteron ösztrogénné alakul a zsírban, ami az agyalapi mirigyben csökkenő LH termelést idéz elő, ez pedig a spermiumtermelés csökkenéséhez vezet. Igen ritka esetben a férfi hímivarsejt képes ugyan megtermékenyíteni a petesejtet, de ha a spermium DNS-e sérült - töredezett -, vetélést idézhet elő!

A férfi meddőség kivizsgálása

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A fő férfi nemi hormonokról

A férfi meddőség oka ún. andrológiai vizsgálatokkal deríthető ki. Általában egy egyszerű spermavizsgálattal, fizikális vizsgálattal és hormonvizsgálattal megállapítható a probléma. Utóbbi az FSH, LH, tesztoszteron prolaktin, TSH szinteket kutatja a férfi szervezetében. Csak indokolt esetben végeznek genetikai, ultrahang vagy röntgen vizsgálatokat.

Kutatási eredmények támasztják alá, hogy a fenti spermavizsgálati adatok (koncentráció, morfológia, motilitás) olykor nem adnak kielégítő információt a hímivarsejtek megtermékenyítő képességéről, a férfi termékenységi státuszáról,, ezért egyre pontosabb ejakulátum elemző módszereket vezetnek be a termékenységet gátló tényezők feltérképezésére. Ilyenek pl. a HBA tesztek, Leucoscreen vizsgálatok, Halosperm és Oxisperm tesztek, stb.

A férfi meddőség kezelése orvosok által

A férfi meddőség kezelésére napjainkban az orvosok a megállapított meddőség típusa szerint gyógyszeres, injekciós kezelést, komolyabb esetekben műtéti beavatkozást javasolnak.

A leggyakoribb a férfi termékenységfokozó vitaminok és antioxidánsok alkalmazása, a hormonkészítmények, esetleg a gyulladáscsökkentő antibiotikumok.

Az egyik leggyakoribb műtéti eljárással orvosolható férfi meddőségi probléma a varicokele, vagyis herevisszér-tágulat, ami a here megváltozott vérkeringésével, a here sejtjeinek rossz oxigénellátásával járó erős hímivarsejt-károsító betegség.

Ezek mellett természetesen szinte minden esetben előkerülnek az életmódbeli változtatásokkal járó kérdések is.

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon
Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A férfi termékenység javítása természetes megoldásokkal

Ahogyan a nők esetében, úgy a férfiaknál is komoly eredmények érhetők el “egyszerű” életmódbeli változtatásokkal. A férfi meddőségért 50%-ban a helytelen életvitel felelős. A kóros spermakép, a terméketlenség elleni harcban nagy jelentősége van a kevésbé zsírdús, egészséges táplálkozásnak, a stresszmentes életvitelnek, a dohányzás mellőzésének, az alkohol kerülésének. Bizonyítottan rossz hatással van a férfi termékenységre a gyakori forró ülőfürdő, a túlzásba vitt szauna, sőt a szűk ruházat is.

Noha nem kérdés, hogy az andrológiai vizsgálatok igen fontosak, és határozott megoldást nyújthatnak a férfi meddőség kezelésére, a természetes tápanyagok fokozott bevitele határozottan javíthat a betegek állapotán. Ilyen hasznos tápanyagok pl. a glutation és a szelén, az E-vitamin, a cink és a folsav, illetve a koenzim Q10.

Az L-Karnitin a spermium mozgékonyságának növelésében játszik fontos szerepet azáltal, hogy a zsírsav-anyagcserében idéz elő változást. Az L-karnitin mint antioxidáns a sperma plazmamembránjának védelméért is felelős magas telítetlen zsírsav tartalma által, a benne lévő szabad gyökök pedig csökkenthetik a spermiumok mozgékonyságának romlását.

Az L-arginin szerepe a spermium mennyiségének növelésében fontos. Az alábbi tanulmány azt mutatja be, hogy 3 hónapon át L-argininnal kezelt férfiak spermium mennyisége csaknem a duplájára nőt, de rámutat arra is, hogy ugyanez a kezelés lecsökkentette a “lusta” spermiumok számát is.

https://www.researchgate.net/publication/…

Hogyan segíthet a méhpempő a férfi termékenység fokozásában?

A méhpempő egy a természetben előforduló szupertáplálék, a méhek által természetes úton előállított tápanyag, amelyet a méhek anyatejének is szoktak nevezni, mivel a méhkaptárban a lárvák tápanyagául szolgál életük első néhány napján. A lárvák mellett a méhkirálynő is kizárólag méhpempőt fogyaszt egyedüli táplálékként egész élete során, és ennek köszönhetően akár 4-5 évig is elél, miközben a dolgozó méhek átlagosan csupán 20-40 napig élnek.

A méhkirálynő mérete jóval nagyobb a többi méhénél, és súlyának 2,5-szeresét rakja le naponta petékben. Ez a statisztika is rámutat arra, hogy a méhpempő olyan természetes tápanyagok sokaságát rejti magában, amelyek a méhek szaporodásához elengedhetetlenek.

A méhpempő termékenységre kifejtett pozitív hatása – nőknél és férfiaknál egyaránt – már tudományosan is elismert.

A méhpempő kb. 60-70% vizet, 9-18%-ban fehérjéket és aminosavakat, 11%-ban cukrokat, 4-8%-ban zsírsavakat, és rengeteg mikrotápanyagot tartalmaz. Annyira komplex anyag – jelenleg 150 biológiailag aktív összetevője ismert -, hogy még nincs teljesen feltérképezve minden összetevője, ez ügyben folyamatosak a tudományos kutatások.

Alapvetően rengeteg olyan anyagot tartalmaz, amiből az emberi szervezet könnyen készít hormonokat, olyat, amire éppen szüksége van (ösztrogént, tesztoszteront, progeszteront, inzulint). De a méhpempő nemcsak a gyógyhatásai miatt különleges, hanem azért is, mert rendkívül kis mennyiségben fordul elő a természetben, egy kaptár évente mindössze néhány 100 grammot képes belőle előállítani.

A méhpempő talán legfontosabb gyógyhatása, igazi különlegessége, hogy képes helyreállítani a szervezet hormonális egyensúlyát, mert éppen annak a hormonnak a termelését serkenti, amelyikből kevesebbet állít elő a szervezet a szükségesnél. Emiatt kiválóan alkalmazható minden olyan helyzetben, amikor valamelyik hormon alacsonyt szintje okozza a problémákat, mint pl. meddőség esetén.

A méhpempő bizonyítottan pozitív hatással van a spermium szám növekedésre és rendkívül pozitív hatással van a spermiumok mozgékonyságára.

Egy 2003-ban végzett kutatás 83 olyan házaspár férfi tagját vonta be egy kísérletbe, akiknél bizonyított volt, hogy a spermium minősége nem megfelelő – akár kevés az életképes spermium, akár mozgásukban lassúak – . A vizsgálat során a “kezelt” férfiak 3 hónapig különböző mennyiségekben – napi 0,25g, 0,5g és 1g – méhpempőt kaptak.

A felmérés egyértelműen bebizonyította, hogy a méhpempő hatására szignifikánsan, 32%-kal javult a férfiak spermamozgékonysága azok körében, akik a napi 1g mennyiségű méhpempőt fogyasztották. Amellett a méhpempő pozitívan hatott a spermiumszám növekedésre is, kb. 5-6%-kal emelte azt, sőt hasonló emelkedés volt tapasztalható az FSH hormonszintben is.

https://www.researchgate.net/publication/…

A férfi termékenység növelése

Van a méhpempőnek mellékhatása?

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A méhpempőnek nincs semmilyen mellékhatása, viszont allergiás reakciót válthat ki azoknál, akik allergiásak a méhcsípésre vagy bármilyen méhészeti termékre.

Novafam MAN – férfi termékenységfokozó liofilizált méhpempő kapszula

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A liofilizálás (más néven fagyasztva szárítás) egy magas technológiai szintű – és egyben kíméletes – tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás, amelyet a biotechnológiában is használnak. A szárítani kívánt méhpempőt először lefagyasztják, majd vákuumot idéznek elő, csökkentik a nyomást, így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból. A víz így közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotúvá, gőzzé, a folyadékfázis kihagyásával.

Előnyei a hagyományos szárításokkal szemben:
 • Az értékes összetevők nem károsodnak, a vitaminok nem bomlanak le,
 • A méhpempő hatóanyagai teljes mértékben megmaradnak (lásd labor eredményeinket).
 • A folyamat alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet, ezért az így készült termékek hosszú ideig, akár évekig is eltarthatók.

A Novafam MAN termékenység fokozó kapszula attól különleges, hogy elegyíti a férfi termékenység fokozó vitaminokat a liofilizált méhpempővel.

A Novafam MAN összetevői:

260 mg Liofilizált méhpempő, amely kb. 1 gramm friss méhpempő hatóanyag tartalmának felel meg

 • 220 mg L-karnitin
 • 125 mg L-arginin
 • 60 mg E-vitamin (500 %NRV)
 • 20 mg Cink (200 %NRV)
 • 0,4 mg Folsav (200 %NRV)
 • 0,03 mg Szelén (54,5 %NRV)
 • 0,02 mg K2-vitamin (26,7 %NRV)
 • 0,005 mg D3-vitamin (200NE)

A Novafam MAN kombinált összetevői révén sikeresen járulhat hozzá a spermium minőségének lényeges javulásához mind a mennyiség, mind a mozgékonyság tekintetében.

A Novafam MAN egyéb jótékony hatása az Ön szervezetére

✅ Mérsékli a klimax tüneteit
✅ Növeli erőnlétét
✅ Fokozza a szexuális energiát
✅ Nyugtatja a megterhelt idegrendszert
✅ Zavartalan alvást biztosít
✅ Csökkenti a stressz káros hatásait
✅ Javítja a memóriát.

Hogyan kell szedni a Novafam MAN kapszulát

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Férfi meddőségi probléma kezelésére szedje a kapszulát megszakítás nélkül 3 hónapig. 1 hónap kihagyással kezdje újra a kúrát, majd folytassa újabb 3 hónapig.

Ha párjával közösen kezdenek Novafam kúrát, akkor alkalmazkodhat a női kúrához: Amikor nincsen vérzés, mindketten szedjék a kapszulát, majd vérzés alatt tartsanak közösen 3-5 napos szünetet, és utána folytassák újra együtt a kúrát.

A méhpempő – hasonlóan az összes természetes alapú étrendkiegészítőhöz -, csak rendszeres használat után fejti ki jótékony hatását.

A kúra hossza minimálisan 3 hónap, de javasolt a 6 hónapos szedés. Miért?

A spermaképződés során egy nagyságrendileg három hónapig tartó folyamat során fejlődnek ki a herékben a spermiumok. Ez az időszak egy kb. 72 napos fejlődési szakaszra, és egy kb. 30 napos érési szakaszra osztható. Ha tehát a hímivarsejt növekedése során bármilyen probléma lép fel a szervezetben, akkor minimálisan 3 hónapra van szükség egy spermaminőségi vagy mennyiségi kezelés pozitív hatásának érvényesüléséhez. Ez két dolgot jelent:

 • Érdemes a megtermékenyítés tervezett időpontja előtt már 3 hónappal a férfi termékenység tudatos erősítésébe belekezdeni, a szükséges tápanyagokat megadni a szervezetnek.
 • A probléma észlelése után minimálisan 3 hónapot kell adni a természetes termékenység fokozó kapszula hatóanyagainak beépüléséhez.

A Novafam MAN kúra időtartama átlagosan 3-6 hónap,
amihez a következő termékeket ajánljuk Önnek:

Küldje el emailben

Adja meg a nevet és email címet, automatikusan elküldjük emailben az oldal linkjét.