Novafam - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Teherbeesés elősegítése természetes módon

Teherbeesés elősegítésére, a meddőség kezelésére sokféle “csodaszer”, természetes anyag és gyógyszer létezik. E cikkben azokat mutatjuk meg, amelyek bizonyítottan hatásosak, amit egyrészről tudományos kutatások, másrészről fogyasztók visszajelzései igazolnak.

A peteérés

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Amikor egy kislány baba megszületik, kb. egymillió petesejtje van már “készenlétben” a petefészkeiben. Működésük a kamaszkorra beérő hormonrendszer hatására indul meg, addigra a petesejtek száma 300-400 ezerre csökken, amiből egy átlagos nőnek a változókorig kb. 400 petesejtje érik meg.

A női menstruációs ciklusnak alapvetően 4 jól különválasztható hormonális szakasza van:

  1. Menstruáció
  2. Peteérés
  3. Ovuláció
  4. Luteális szakasz

A menstruációs vérzés általában 3-7 napig tart, és ilyenkor a legalacsonyabb a női hormonok szintje az egész ciklus során. A luteális szakasz végi nagyon magas progeszteron szint a menstruációs szakaszban lenullázódik és a megvastagodott méhnyálkahártya menstruációs vérzés formájában távozik.

Ezután kezdődik a peteérés vagy más néven follikuláris szakasz. Azért hívják így, mert ekkor kezdi termelni az agyalapi mirigy az FSH hormont (follikuláris stimuláló), ami a peteérésre készteti a petefészekben szunnyadó tüszőket, amelyek a petesejtet tartalmazzák.

Az érő tüszők hatására a petefészkek elkezdenek ösztrogént termelni (ami az egyik női hormon), amely hatására a méhnyálkahártya elkezd vastagodni, hogy ideális legyen a petesejt beágyazódásához. Ilyenkor az energiaszint és a libidó is megnő, sőt a kockázatvállalási hajlandóság is, a hölgyek sokkal extrovertáltabbak.

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Az ovuláció

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon
Az ovuláció jelei

Az ovuláció a domináns petesejt tüszőből való kiszabadulását jelenti, ez a ciklus fő eseménye és egyben a legrövidebb, mindössze 2-3 napig tartó szakasza. Egy ciklusban több petesejt kezd érni, amelyek közül csak egy, a domináns választódik ki arra, hogy teljesen megérjen, a többi elsorvad.

A fogantatás alfája és omegája a peteérés: szükséges, hogy a petesejt a megfelelő helyen legyen, és készen álljon arra, hogy megtermékenyüljön. A petefészekből kiszabadult sejtecske nagyjából egy napig él. Ám a spermiumok 3-5 napig is “megbújhatnak” a hüvelyben, várva a peteérést – vagyis egy termékeny nap helyett inkább 4-5 napról beszélhetünk.

Szabályos peteéréssel járó menstruációs ciklus esetén a petesejt a ciklus középső időszakában érik meg. Amint éretté válik, a 14. nap környékén bekövetkezik a tüszőrepedés, és kiszabadul a domináns petesejt.A peteérést követően az érett petesejt a petevezetékbe, majd a méhüregbe jut, és amennyiben nem történik megtermékenyítés, elpusztul, a méh nyálkahártyája pedig leválik, és a menstruáció során távozik a szervezetből.

A peteérés időpontja az ovuláció 28 napos ciklusa – bár 25-31 napos is normálisnak számít – esetén a 14. napon valószínűsíthető. 28 napostól eltérő ciklusok esetén a menstruáció első napjától számolva a 14 napot kapjuk meg a tüszőrepedés valószínű időpontját.

Az ovuláció leggyakoribb és legjobban felhasználható jele a középidős fájdalom (szúró érzés az alhasban) és vérzés, valamint a hüvelyváladék bővebbé válása.

 

A peteérés élettani háttere​

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A menstruációs ciklus során mindössze néhány napos időszak számít termékenynek. Egy ciklusban elvileg csak egyetlen egy nap alkalmas a teherbeesésre, hiszen a petesejt átlagos élettartama átlagosan 24 óra.

Figyelembe véve azonban, hogy a spermiumok akár több napon át életképesek, azt mondhatjuk, hogy az ovuláció előtt 72 órával kezdődően, és az ovulációt követő 24 órán belül a legnagyobb a teherbeesés esélye. A ciklus hosszától függően a peteérés egyénenként különböző napra eshet.

A 21 napnál rövidebb és 35 napnál hosszabb ciklus esetén nagy a valószínűsége, hogy nem történik ovuláció. A normális ciklus hónapról hónapra hasonló, hossza legalább 3 hét, legfeljebb 5 hét és az ingadozás nem több mint egy hét.
A petesejtek mennyisége mellett azok minősége is romlani kezd 40, életévhez közeledve. Habár a petesejtek teljes száma nem növelhető, kutatások igazolták, hogy minőségükön lehet természetes úton javítani, pl. folsavat, C-, D- és E-vitaminokat, antioxidánsokat, omega-3-at vagy méhpempőt tartalmazó étrendkiegészítő szedésével.

További részleteket a peteérés élettani hátteréről itt talál…

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Meddőség okai

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Az a pár minősül orvosi értelemben terméketlennek, aki 1 éven keresztül – ez 35 év feletti párok esetén 6 hónap – heti 2-3 alkalommal közösül, és nem sikerül a fogantatás. Ez jelenleg 10 párból 5-re igaz. A sikertelünk próbálkozó párok esetének felében a gond a férfi tagjánál jelentkezik. A szűk nadrágok, sok ülés, az elhízás, a helytelen életforma eredményeként sok férfi küzd a kevés illetve “lusta” sperma jelenségével.

A párok nőtagja kb. 2-3 hónap sikertelen próbálkozás után – főleg 30 feletti korosztályban -, elkezd szedni valamilyen vitamint.

A méhpempő jótékony hatással van férfi termékenységre is, mert a hormonrendszer kiegyensúlyozó hatása révén segít növelni a tesztoszteron szintet és a spermiumok gyorsaságát.

Leggyakoribb női meddőségi ok: a PCOS

A PCOS alapvetően belgyógyászati-endokrinológiai probléma, egy az egész szervezet érintő tünetegyüttes, amely során a női szervezetben túlteng az androgénnek nevezett férfi nemi hormon, ezáltal a petefészkek körül egy vastag burok képződik, ami megakadályozza, hogy a petefészek által létrehozott petesejt kilökődjön a petefészekből.

A petefészket körülvevő burokban megrekedt petesejtek maradványaiból 2-8 milliméter átmérőjű ciszták képződnek, amelyek körülveszik a petefészket tovább nehezítve az érett petesejt útját a megtermékenyülés felé.

Nincs két ugyanolyan PCOS-es beteg. A tünetek és a laboratóriumi leletek is nagyon sokfélék lehetnek, ezért a pontos diagnózis felállításához endokrinológiai és nőgyógyászati vizsgálatok szükségesek.

A PCOS kialakulásának pontos okát az orvostudomány a mai napig nem ismeri, genetikai tényezőkre, környezeti hatásokra (stressz), mozgásszegény életmódra, túlsúlyra gyanakszik.

A PCOS-ben szenvedő hölgyeknél a menstruációs ciklus rendszertelenné válik vagy teljesen kimarad, egyes esetekben erős görcsök kísérik, illetve a vérzés a normálisnál erősebb vagy tovább tart.Általában a rendszertelen ciklus illetve a tervezett terhesség elmaradása szokott lenni a fő tünet, ami miatt az érintettek orvoshoz fordulnak.

A már teherbe esett nőknél 30-50%-nál az első trimeszterben vetélés történhet.

A PCOS élettani hátteréről további hasznos információt itt talál…

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Az inozitolok (B8-vitamin) termékenységnövelő hatása

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Az orvosok jelenleg Inofolic néven ismert szert adnak a PCOS-es pácienseknek, ami csak myo-inositolt tartalmaz. 2018-ban egy spanyol gyógyszeralapanyagokat fejlesztő cég szabadalmaztatott egy a myo-inositolnál sokkal hatékonyabb, a myo-inositol és d-chiro-inositol megfelelő arányát tartalmazó kombinációt.

A Novafam INOSIT egyik fő összetevője – a méhpempőn kívül – a Myo-inositol és D-Chiro-inositol speciális kombinációja, amely természetes alapú B-vitamin származék, és amely jótékony hatással lehet az inzulin felvételre és erősítheti a petefészkek működését és az ovulációt.

Számos tanulmány foglalkozik a Myo-inositol pozitív hatásával, a legújabb kutatások szerint a kétfajta inositol kombinációja a leghatásosabb a PCOS kezelésére. A Gynecologycal Endocrinolocy 2014-es tanulmánya rámutatott, hogy míg a Myo-inositol a petefészkek metabolizmus-profilját és működését javítja, addig a D-Chiro-Inositol az androgén szintet csökkenti, azaz mindkét inositol kulcsfontosságú a PCOS kezelésében.

A Novafam kapszulában található inositolok segíthetnek leküzdeni a stresszt és a depressziót, de jótékonyan hathat az álmatlanságra is. A stresszt a teherbeesés első számú lélektani akadályaként jelölik meg, így fontos, hogy a szervezetünk minél több természetes anyaghoz jusson, amelyek segítenek megfékezni annak káros hatásait.

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Stressz és a meddőség

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Az University of Louisville School of Public Health and Information Sciences által végzett kutatásból az derült ki, hogy a magas stresszint a nőknél jelentősen csökkenti a teherbeesés esélyét. A tanulmányban 400 nőt vizsgáltak, amely során 1-4-ig terjedő skálán rögzítették a napi stresszintjüket.

Azok a nők, akik nagyon stresszesnek vallották magukat az ovuláció alatt 40 %-al kisebb eséllyel estek teherbe, mint más, kevésbé stresszes időszakban. Ugyanígy, azok a nők, akik stresszebbnek vallották magukat, mint mások, 45%-al kisebb eséllyel lettek várandósak.

 

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A méhpempő termékenységnövelő hatása

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A méhpempő egy a természetben előforduló szupertáplálék, a méhek által természetes úton előállított tápanyag, amelyet a méhek anyatejének is szoktak nevezni, mivel a méhkaptárban a lárvák tápanyagául szolgál életük első néhány napján.

A lárvák mellett a méhkirálynő is kizárólag méhpempőt fogyaszt egyedüli táplálékként egész élete során, és ennek köszönhetően akár 4-5 évig is elél, miközben a dolgozóméhek átlagosan csupán 20-40 napig élnek.

A méhkirálynő mérete jóval nagyobb a többi méhénél, és súlyának 2,5-szeresét rakja le naponta petékben. Ez a statisztika is rámutat arra, hogy a méhpempő olyan természetes tápanyagok sokaságát rejti magában, amelyek a méhek szaporodásához elengedhetetlenek.

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A méhpempő egyértelműen a leghatékonyabb természetes termékenység fokozó!

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A méhpempő termékenységre kifejtett pozitív hatása – nőknél és férfiaknál egyaránt – már tudományosan is elismert. Sok szülész/nőgyógyász szakorvos ajánlja a fogyasztását pácienseinek, mint pl. Dr. Vozár György és Dr. Valasik Szonja, akik folyamatosan tesztelik méhpempő alapú termékeinket pácienseik körében.

A méhpempő kb. 60-70% vizet, 9-18%-ban fehérjéket és aminosavakat, 11%-ban cukrokat, 4-8%-ban zsírsavakat, és rengeteg mikrotápanyagot tartalmaz. Annyira komplex anyag – jelenleg 150 biológialag aktív összetevője ismert -, hogy még nincs teljesen feltérképezve minden összetevője, ez ügyben folyamatosak a tudományos kutatások.

Alapvetően rengeteg olyan anyagot tartalmaz, amiből az emberi szervezet könnyen készít hormonokat, olyat, amire éppen szüksége van (ösztrogént, tesztoszteront, progeszteront, inzulint). De a méhpempő nemcsak a gyógyhatásai miatt különleges, hanem azért is, mert rendkívül kis mennyiségben fordul elő a természetben, egy kaptár évente mindössze néhány 100 grammot képes belőle előállítani.

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A méhpempő képes helyreállítani a szervezet hormonális egyensúlyát

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A méhpempő talán legfontosabb gyógyhatása, igazi különlegessége, hogy képes helyreállítani a szervezet hormonális egyensúlyát, mert éppen annak a hormonnak a termelődését serkenti, amelyikből kevesebbet állít elő a szervezet a szükségesnél. Emiatt kiválóan alkalmazható minden olyan helyzetben, amikor valamelyik hormon alacsonyt szintje okozza a problémákat, mint pl. meddőség esetén.

A méhpempő bizonyítottan hozzájárul az emberi szervezet hormonháztartásának egyensúlyához, így a rendszeres női menstruációs ciklushoz is, ami a teherbeeséshez elengedhetetlen. A tapasztalat azt mutatja, hogy a méhpempő hozzájárul a méhnyálkahártya megvastagodásához, ezzel segítve a megtermékenyített petesejt beágyazódását.

Serkentőleg hat a luteinizáló hormonokra, amelyek a peteérés elérésében (és ezáltal a menstruációs ciklus szabályozásában) kulcsfontosságúak, illetve serkentik a progeszteron hormon előállítását is, amely a megtermékenyített petesejt megtartásában segít a terhesség első harmadában. Ez különösen 35 év feletti nők számára lehet fontos, mert a kor előrehaladtával szervezetük egyre kevesebbet állít elő ezekből a hormonokból.

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Van a méhpempőnek mellékhatása?

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A méhpempőnek nincs semmilyen mellékhatása, viszont allergiás reakciót válthat ki azoknál, akik allergiásak a méhcsípésre vagy bármilyen méhészeti termékre.

A méhpempő – hasonlóan az összes természetes alapú étrendkiegészítőhöz – , csak rendszeres használat után fejti ki jótékony hatását. A Novafam FERTILE és INOSIT méhpempő kapszula 3-6 havi folyamatos szedése után állíthatja be a rendszeres menstruációt és peteérést, továbbá a Novafam INOSIT szedése esetén húzódhatnak vissza az esetleges PCOS okozta ciszták.

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Az első trimeszter

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A terhességet az orvostudomány három jól különálló szakaszra, trimeszterekre osztja. Maga a terhesség átlagosan 40 hétig (280 napig) tart, ezt szokás 3×3 hónapos szakaszokra, harmadokra vagy más néven trimeszterekre osztani. Ez a három trimeszter biológiailag és érzelmileg is jól elkülöníthető egymástól, és mindegyik szakasznak megvannak a sajátos problémái, a terhességet nehezítő, veszélyeztető faktorai.

A 0. héttől a 13. hétig tart, az utolsó menstruációs periódus első napjával kezdődik és a 13. héten van az utolsó napja. Ez a terhesség első 3 hónapja, a nagy változások és az időnként szélsőséges érzelmek időszaka.

A nők többségén az első pár hétben nem látszik a terhesség, sőt gyakran ők maguk sem tudnak róla. Sokan a 4. héttől már reggeli rosszullétekkel – hányás, hányinger, émelygés – küzdenek, ami akár az első trimeszter végéig is eltarthat.

Vannak, akik fáradtak, enerváltak lesznek, és jóval több alvásra van szükségük, mint a terhesség előtt. Nem véletlen ez, hiszen az anya testének hormonháztartása, légzése, keringése, szívritmusa és anyagcseréje is alaposan megváltozik, alkalmazkodik az új helyzethez.

Ebben az időszakban fejlődik ki a méhlepény és ekkor alakul ki a kapcsolat a köldökzsinór és a méhlepény között. A legfontosabb azonban, hogy ez a központi idegrendszer kifejlődésének időszaka is, amihez kritikus tápanyag a B9-vitamin, más néven folsav.

A gerinc kialakulása a 8. hétig be is fejeződik (amikor még sok kismama nem is tud a terhességéről), ami azért kritikus, mert ekkor alakulhat ki a nyitott gerinc, ami a legsúlyosabb születéskori rendellenesség, és aminek kockázata szinte 100%-ig megszüntethető a megfelelő mennyiségben szedett folsavval (B9-vitamin).

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Kockázatok csökkentése az első trimeszterben

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A szakemberek megfelelő étrenddel és folsavat tartalmazó magzatvédő vitaminnal 800 mikrogramm folsavat (B9-vitamin) javasolnak már a fogantatás előtt 1 hónappal is.

Emellett kiemelten fontos tápanyag ebben az időszakban a magnézium, a cink, a réz, mert ezek az anyagok gondoskodnak a megfelelő sejtosztódásról, a beágyazódásról, így lényegesen csökkentik a vetélés kockázatát.

Az első trimeszter végére a magzat átlagosan 10 cm-es és kb. 30 grammot nyom. Már van füle, orra, szeme, szíve, veséi, a belei is működésbe kezdenek. A fejlődő magzatnak mindehhez sok tápanyagra és oxigénre van szüksége, ennek érdekében megnő a méh vérellátottsága, ezért lesz fontos a vas a következő trimeszterben.

Termékenység fokozására terhesvitamin?

Miért fontos a D-vitamin szedése a gyermekvállalás tervezésétől?

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A szakértők szerint a terhes nők gyakrabban szenvednek a D-vitamin hiányában, mint mások. A terhesség alatt elegendő D-vitamin bevitel fontos a magzat számára is, mivel serkenti a kalcium és a foszfor felszívódását a bélben, és szabályozza a magzat csont mineralizációját (csontozat és a fogak kialakulása), szilárdságát.

A D-vitamin hiánya (hipovitaminózis) a terhesség alatt lassabb magzati növekedést és kisebb születési súlyt eredményezhet. A D-vitamin megfelelő bevitele statisztikailag szignifikánsan csökkenti a koraszülések és a terhesség alatti fertőzések előfordulását.

Az “Magzati programozás” téma a táplálkozási hiányosságok következményeinek felnőttkori következményeit vizsgálja. Egy ezzel a kérdéskörrel foglalkozó tanulmány szerzői, Dr. Prof. MUDr. Miroslav Šašinka és DrSc., Doc., MUDr Katarína Furková kijelentették, hogy a biológiai mechanizmusok „emlékezhetnek ”a korai magzati és újszülött tápanyagok anyagcsere-hatásaira, és a D-vitamin hiánya a terhesség alatt a hosszú távú (későbbi) egészségkárosodás alapját képezheti.

A D-vitamin hiánya jelentősen befolyásolja az agy fejlődését és más szerveket, például az izom- és izomrendszer megfelelő fejlődését, sőt krónikus betegségek (pl. kardiovaszkuláris, sclerosis multiplex, cukorbetegség, karcinóma) kialakulását is okozhatja.

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A második trimeszter​

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A 14. héttől a 27. hétig tart, 14 héttel az utolsó menstruációs periódus után kezdődik, és a terhesség 27. hetén van az utolsó napja.

A 16-18. héttől már sokan kezdik érezni a magzat mozgását, továbbá a magzat belső szervei ekkorra már nagyrészt kialakultak. A második trimeszterben fejlődik ki az összes szerv és szervrészlet, de még nem mind tökéletes. A magnézium ebben az időszakban is kiemelten fontos, mert megelőzi a görcsöket és a méhszáj kinyílását. A vas is fontos, mert ekkora az anya szervezetének raktárai kimerültek.

A második trimeszter végére a magzat átlagosan 35-40 cm-es és közel 1 kg-os. Hallása, ízlése és általában az érzékszervei rohamos fejlődésnek indulnak, pl. képes a hasfalon beszűrődő fényt, a külvilág zajait érzékelni. Sőt, a magzatvízen keresztül már kóstolgajta az anya által fogyasztott ételeket is, ezért jó ha a kismama változatosan étkezik. Ekkor már biológiai neme is egyértelműen megmutatkozik.

PCOS tünetei, minden, amit érdemes tudni róla

A harmadik trimeszter

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A 28. héttől a 40. hétig tart. Sokan ezt az időszakot tartják a legnehezebb időszaknak, ez a valódi “hízások” ideje. A fejlődés tovább folytatódik, pl. a tüdő ekkor éri el a teljes fejlettségi fokát, és a baba súlya is ekkor gyarapszik a legnagyobb ütemben, ami gyakran az anya számára is megterhelő. Egyrészről hatalmasra nő a pocak, másrészről a baba étvágya növeli a kismamáét is, így ebben a szakaszban nem ritka a komoly súlygyarapodás az anyukáknál.

A kisbaba a trimeszter végére 50-54 cm hosszúra és 3-3,5 kilogrammosra növekszik, Érzékei, érzékszervei, szervrendszere már annyira fejlettek, hogy tökéletesen alkalmas a “kinti” életre. Az eddig aktív kisbabák viselkedése az utolsó hónapokban megváltozik: mivel nagy méretük miatt egyre kevesebb hely áll rendelkezésükre, ritkábban mozognak, erőteljes rúgásaikkal az édesanyának sokszor akár fájdalmat is okozhatnak.

További részleteket a trimeszter élettani hátteréről és a kockázatok csökkentéséről itt talál…

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Folsav termékenységnövelő hatása

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Egyetlen leendő anyának sem szabad alábecsülni a vitaminok és természetes tápanyagok fontosságát! Az egyik legfontosabb ilyen tápanyag kétségtelenül a folsav.

Folsav a szervezet számára nélkülözhetetlen B9-vitamin. Elsősorban a leveles zöldségekben, például spenótban, spárgában, brokkoliban vagy kelbimbóban található természetes formában. A főzés, vagy hőkezelés hatására azonban a folsav nagy része lebomlik.

A folsav különösen szükséges a terhességet megelőző időszakban és az alatt, mivel csökkenti a veleszületett idegrendszeri betegségek, és a nyitott gerinc kockázatát. Tudományosan bizonyított, hogy a terhesség alatti elégtelen folsav-bevitel esetén fokozott a vetélés, a placentális leválás és a fejlődési rendellenességek kockázata. A folsavhiány szintén hozzájárulhat a meddőséghez.

A folsav szerepe a fogamzás előtt

Ha gyermekáldást tervez, tanácsos a fogamzás előtt három hónappal növelni a folsav bevitelét. Teherbeesés esetén a magzati gerinc kialakulása a 8. hétig be is fejeződik – amikor még sok kismama nem is tud a terhességéről -, ami azért kritikus, mert ekkor alakulhat ki a nyitott gerinc, ami a legsúlyosabb születéskori rendellenesség, és aminek kockázata szinte 100%-ig megszüntethető a megfelelő mennyiségben szedett folsavval!

A folsav fontossága a terhesség alatt

A magzat növekedését és fejlődését leginkább a sejtosztódás határozza meg, ezért ilyenkor a megfelelő mennyiségű folsav bevitele rendkívül fontos. A folsav ajánlott napi adagjának rendszeres alkalmazása 50%-kal csökkentheti a veleszületett fejlődési rendellenességek kockázatát, viszont a fokozott folsav-bevitel kockázata nem bizonyított. Mivel ez a vitamin vízben oldódik, a felesleg kiválasztódik a vizeletben a szervezetből, emiatt szükséges táplálékkiegészítőkkel pótolni.

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

D3-vitamin termékenységnövelő hatása

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A D-vitaminnak (kolekalciferol) kétféle típusa van, D2 és a D3, amelyek valójában hormonszerű előanyagok. Biológiai szempontból a D3-vitamin az aktívabb, ezért az emberi szervezet számára fontosabb. A napfény UV-B sugárzásának hatására a bőrben 7-dehidrokoleszterolból alakul ki.

Több élettani folyamatban is kritikus szerepet játszik, pl. elengedhetetlen:

  • a csontképződéshez, valamint a csontanyagcseréhez,
  • a kalcium-anyagcsere szabályozásához (D3-vitamin nélkül nem képes beépülni a csontokba),
  • az immunrendszer működéséhez,
  • és bizonyos daganatos betegségek megelőzéséhez.

Március és október között a D3-vitamin megfelelő szintjét a szervezetben a napon töltött idővel tudjuk szabályozni – kb. 15 perc naponta elegendő is –, míg ezen időszakon kívül a D3-vitamin pótlása javasolt. Ez a legfontosabb vitamin, amit külön pótolni érdemes, olyannyira fontos a szervezetünk számára.

Kevesen tudják, hogy a napkrémek, olajok gátolják a D3-vitamin képződését, sőt a napi tisztálkodással kimossuk a bőrünkből, ezért a modern embernek jóval több D3-vitaminra van szüksége, mint őseinknek, akik nem ismerték a meleg vizet, a szappant és a tusfürdőt.

A D3-vitamin a férfiak és nők termékenységét egyaránt fokozza, férfiaknál a tesztoszteron szintet is emeli. Endometriózis, PCOS estén is hatásos, ahogy csökkenti a terhesség alatt kialakuló inzulinrezisztenciát és a koraszülés esélyét is.

Miért fontos a D3-vitamin szedése a gyermekvállalás tervezésétől?

Szakértők szerint a terhes nők gyakrabban szenvednek a D3-vitamin hiányában, mint mások. A terhesség alatt elegendő D-vitamin bevitel létkérdés a magzat számára is, mivel serkenti a kalcium és a foszfor felszívódását a bélben, és szabályozza a magzat csont mineralizációját, szilárdságát. A D3-vitamin-hiány (hipovitaminózis) a terhesség alatt a lassabb magzati növekedést és kisebb születési súlyt eredményezhet.

A D3-vitamin megfelelő bevitele statisztikailag szignifikánsan csökkenti a koraszülések és a terhesség alatti fertőzések előfordulását és a terhesség akut következményein túlmenően a D3-vitamin hiány is komoly hatással lehet a gyermekkori megbetegedéseire is. Ez egy úgynevezett “Magzati programozás”. Az a jelenség, amikor a táplálkozási hiányosságok következményeit csupán felnőttkorban tapasztaljuk.

Egy ezzel a kérdéskörrel foglalkozó tanulmány szerzői, Dr. M. Šašinka és Dr. K. Furková kijelentettek, hogy a biológiai mechanizmusok „emlékezhetnek ”a korai magzati és újszülött tápanyagok anyagcsere-hatásaira, és a D-vitamin hiánya a terhesség alatt a hosszú távú (későbbi) egészségkárosodás alapját képezheti.

A D-vitamin hiánya jelentősen befolyásolja az agy fejlődését és más szerveket, például az izom- és izomrendszer megfelelő fejlődését, sőt krónikus betegségek (pl. kardiovaszkuláris, sclerosis multiplex, cukorbetegség, karcinóma) kialakulását is okozhatja.

Forrás: Prof. MUDr. Miroslav Šašinka, DrSc., Doc., MUDr. Katarína Furková, CSc.: Slnečný vitamín – pandémia nedostatku vitamínu D

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A K2-vitamin termékenységnövelő hatása

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A K2-vitamin legfontosabb szerepe a szervezetben aktivizálni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges – elsősorban a csontokba és fogakba -, és ne oda, ahol káros – vesék, erek, izületek -. Több tanulmány is igazolja, hogy a K2-vitamin fogyasztásával arányosan csökken a koszorúér-elmeszedés és a csontritkulás előfordulása, míg a kalcium fogyasztással egyenes arányban nő ezek száma, de csak a K2-vitamin hiánya esetén.

Ha elegendő K2-vitamint fogyasztunk, akkor az egészséges mértékűnek tartott kalciumfogyasztás töredéke mellett is jóval több kalciumhoz jut mind a kismama, mind a magzat szervezete.

A K2-vitamin pótlása azért is fontos, mert őseinkkel ellentétben ma már alig eszünk K2-ben dús táplálékot – füvet legelő állatok csontveleje, agya, belsőségei, zsigerek.

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A Novafam méhpempő kapszula, amely mindezeket tartalmazza

A Novafam méhpempő kapszula nem csodaszer! A méhpempő, az inozitolok és a többi alkotórész természetes segítőtársként járulhatnak hozzá, hogy a szervek, a sejtek, a hormonok összjátéka éppen megfelelő legyen.

Küldje el emailben

Adja meg a nevet és email címet, automatikusan elküldjük emailben az oldal linkjét.