Novafam - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Táplálék-kiegészítők, amelyek segíthetik a teherbeesést II.

13. Bromelain

A bromelain egy enzim, mely elsősorban a fehérjék lebontásában játszik szerepet, de gyulladáscsökkentő hatása is ismert, emiatt pedig elősegítheti a megtermékenyített petesejt beágyazódását. A bromelain vagy bromelin enzim természetes formában egyedül az ananászban található meg.

14. E-vitamin

A termékenység vitaminjának is nevezik, mivel ez található a petesejtek körüli folyadékban, így elengedhetetlen a női termékenységhez. Ám a férfiak esetén is érdemes figyelni a megfelelő mennyiségű E-vitamin bevitelére, mivel esetükben a spermiumok egészségében játszik szerepet. Ugyanakkor mindkét nem szervezetében erős antioxidáns hatást képes kifejteni. A legjobb E-vitamin forrásnak a különböző ehető növények csírái számítanak, de az avokádó, az édesburgonya és a zöld leveles zöldségek is rengeteget tartalmaznak ebből a kiváló vitaminból.

15. Q10 koenzim

A Q10 koenzim kétféleképpen is hat a petesejtek fejlődésére. Egyrészt remekül semlegesíti azokat a szabad gyököket, amelyek a petesejten belül található DNS-t és egyéb fontos szerkezeteket károsítják. Másfelől energiát szolgáltat a jobb minőségű petesejtek képződéséhezés egészséges embriók létrejöttéhez.

16. Palástfű

A teherbeesés esélyei nagyban növelhetőek a természet adta gyógynövényekkel is. Ezek beszerzése ma már igen egyszerű, gyógyszertárakban, drogériákban és különböző bio készítményeket forgalmazó üzletekben is könnyedén hozzájuthatunk gyakorlatilag bármilyen szárított gyógynövényhez.

A várt terhesség eléréséhez a palástfű az egyik leggyakrabban használt gyógynövény. A palástfűből készült tea fogyasztása ugyanis igen jótékony hatással van a női szervezet progeszteron-termelésére. Ennek köszönhetően egyrészt segít a rendszertelen ciklus helyreállításában, növeli a megtermékenyített petesejt beágyazódásának esélyét, valamint csökkenti a spontán vetélés kockázatát. A szárított palástfűből készült teából érdemes naponta két csészényit fogyasztani.

17. Málnalevél

A szárított erdei málnalevélből készült teát a ciklus első felében érdemes alkalmazni – naponta egy csészével -, mivel a peteérést támogatja. Az ovuláció után inkább a palástfűből készült tea fogyasztása javasolt.

18. Cickafark

Ez a gyógynövény az ösztrogén termelésre van pozitív hatással; támogatja a peteérést, valamint a sárgatest hormon termelődését. Napi két csésze tea fogyasztása javasolt az ovuláció előtt.

19. Barátcserje

Elsődlegesen a progeszteron szintre van jótékony hatással, de a magas prolaktin szint csökkentésében is segít. Így tehát kétszeresen is segít a termékenység fokozásában. Teaként apró termései szárított formáját alkalmazzák, de lehet tablettaként is kapni.

20. Fehér fagyöngy

Nem véletlen, hogy a karácsonyi csókváltás a fagyöngy alatt történik, hiszen ez a növény egyfajta termékenységi szimbólum. Régóta tudjuk ugyanis, hogy a fehér fagyöngyből készült tea képes szabályozni a hormonháztartást, keringésjavító hatásának köszönhetően pedig erősíti a méhfalat, így segítve a megtermékenyített petesejt beágyazódását. Ebből a gyógynövényből azonban teát csak áztatással szabad készíteni, mivel a forrázás során az egyik legfontosabb hatóanyaga semmisülne meg, a 17 aminosavból álló viszkotoxin.

21. Olajos magvak

Az olajos magvak kiváló kalcium, magnézium, valamint cink forrásnak számítanak, ezek a tápanyagok pedig rendkívül fontosak a teherbe esés és a terhesség idején egyaránt. Nem mellesleg rostban is gazdagok, ami segít az emésztőrendszer optimális működésében, és megszabadít a belekben felhalmozódott méreganyagoktól. Sőt, a magvak a nemi vágyat is serkentik.

Naponta egy marékkal fogyasszunk belőlük ciklustól függetlenül, lehetőleg nyersen, vagy csak kissé pirítva.

22. Fokhagyma

Ez az erőteljes illatanyagokkal és ízvilággal rendelkező hagymaféle maga az egészség, amit a népi gyógyászatban már hosszú ideje használnak a különböző vírusos, bakteriális és gombás megbetegedések elleni küzdelemben. Kitűnő antioxidáns forrás, allicin tartalmának köszönhetően pedig antibakteriális hatással bír. Remek gyulladáscsökkentő, és többek között kiválóan véd a Candida albicans gomba ellen. A fokhagyma számtalan vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, melyek közül a B1-, B6-, C-vitamin kifejezetten támogatja a fogantatást, a szelén pedig csökkenti a korai vetélés kockázatát, így növelve a sikeres várandóság esélyét.

Szóljon hozzá!