Novafam - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Hogyan segíthet teherbe esni
a Novafam méhpempő kapszula?

Avagy miért a rendszeres havi ciklus és a peteérés a teherbeesés alapfeltétele?

Mi az a méhpempő és miért hat jótékonyan a termékenységre?

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A méhpempő a természetben előforduló legerősebb termékenység fokozó, amelyet méhek kifejezetten a méhkirálynő és az utódok kezdeti táplálására hozzák létre. A méhkirálynő kizárólag ezt fogyasztja, nem csoda, hogy 40-szer hosszabb ideig él, mint a többi kaptárlakó és súlyának többszörösét rakja le naponta petékben!

A méhkirálynő egész élete során kizárólag méhpempőt fogyaszt, ennek köszönhetően akár 4-5 évig is elél, miközben a dolgozó méhek átlagosan csupán 20-40 napig. A méhpempő termékenységre kifejtett pozitív hatása – nőknél és férfiaknál egyaránt – mára tudományosan is elismert.

A méhpempő körülbelül:

  • 60-70 %vizet, 
  • 9-18 % fehérjéket és aminosavakat, 
  • 11 % cukrokat, 
  • 4-8 % zsírsavakat, 
  • és rengeteg mikrotápanyagot tartalmaz. 

Annyira komplex anyag, hogy jelenleg 150 biológiailag aktív összetevője ismert.

A méhpempő legfontosabb gyógyhatásai

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Segít beállítani a hormonális egyensúlyt, ami a rendszeres ciklushoz és az ovulációhoz szükséges. Növeli a luteinizáló hormon (LH) mennyiségét, ezáltal elősegíti az ovulációt, a peteérést, azt a folyamatot, amely során az érett petesejt kilökődik a petefészekből.

Segít megvastagítani a méhnyálkahártyát, ami azért fontos, hogy a megtermékenyült petesejt biztonsággal be tudjon ágyazódni.

Gátolja a spontán vetélést, amivel ideális közeget alakít ki a méhben. Növeli a progeszteron hormon mennyiségét, amely elengedhetetlen a megtermékenyített petesejt biztonságos beágyazódásához és fejlődéséhez a terhesség kezdeti szakaszában.

Milyen hatóanyagokkal segíti még a Novafam méhpempő kapszula a teherbeesést?

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A Novafam méhpempő kapszula a méhpempő mellett további fontos összetevőket tartalmaz, amelyek felerősítik a méhpempő termékenység növelő hatását.

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Folsav

A folsav különösen fontos a sikeres gyermekáldás szempontjából, mivel a folsavhiány összefüggésbe hozható a velőcső-záródási rendellenességek és más magzati elváltozások, genetikai betegségek kialakulásával. Ráadásul kapszulánkban fele arányban folsav és fele arányban folát (Metafolin) található. 

Myo inozitol és DCI (D-chiro-inozitol)

A B8-vitaminok közé tartozó Myo inozitol pedig olyan természetes anyag, amely a meddőséget okozó PCOS (policisztás ovárium szindróma) esetén hozzájárulhat a betegséggel járó inzulinrezisztencia javításához, ezáltal a termékenység növeléséhez. A DCI, vagyis a D-chiro-inositol hasonló okokból ugyancsak értékes segítség PCOS esetén. 

Rendszeresebbé, kiszámíthatóbbá tehetik a ciklust és helyreállíthatják a termékenységet. Az inozitolok fogyasztása világszerte egyre nagyobb szerepet kap a PCOS terápiájában – természetesen az életmódváltás, azaz a korlátozott mennyiségű szénhidrát bevitelen alapuló diéta, a rendszeres testmozgás és a stressz kezelése mellett.

D3-vitamin

Egy éve jött ki egy orvosi tanulmány arról, hogy D3-vitamin nélkül gyakorlatilag lehetetlen teherbe esni, mivel nagy hatással van a petesejt kifejlődésére. A D3-vitamin mind a férfiak, mind a nők termékenységét egyaránt fokozza. A férfiaknál emeli a tesztoszteron szintet, míg a nőknél a PCOS ellen is hatásos. 

A tanulmány szintén rámutatott, hogy a D3-vitamint szedő nők terhessége alatt kevesebb volt a felmerülő gond, mert a D3-vitamin csökkenti a terhesség alatt kialakuló inzulinrezisztenciát és a koraszülés esélyét. Nem véletlenül a mesterséges megtermékenyítés (beültetés vagy inszemináció) esetén is szükség van a D3-vitaminra.

K2-vitamin

K2-vitamin nélkül a D3-vitamin nem tud felszívódni a szervezetben, tehát nem elég ha valaki vesz a patikában D3-vitamint, egyértelműen a legjobb a D3-K2 együtt szedése.

Miért előnyösebb a kapszula,
mint a nyers méhpempő?

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A méhpempő kapszula fagyasztva szárítással, más néven liofilizálással készül. Ez egy magas technológiai szintű – és egyben kíméletes – tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás, amelyet a biotechnológiában is használnak. 

A szárítani kívánt méhpempőt először lefagyasztják -54 fokra, majd vákuumot idéznek elő, csökkentik a nyomást, így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból. A víz így közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotúvá, gőzzé, a folyadékfázis kihagyásával. 

A nyers méhpempőtől eltérően viszont nem igényel folyamatos hűtést, bárhová magával viheti, a szedését könnyen be tudja illeszteni napirendjébe. Míg a nyers méhpempő íze és szaga kifejezetten kellemetlen, a kapszula ezzel szemben teljesen íztelen készítmény.

Vásárlóink véleménye

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon
Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon
Küldje el emailben

Adja meg a nevet és email címet, automatikusan elküldjük emailben az oldal linkjét.