Novafam - Teherbeesés elősegítése természetes módon

+1. Tanács férfiaknak (férfiakról nőknek)

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A teherbeesés elősegítése érdekében nem csak a nők tehetnek sokat, kifejezetten férfiak számára is vannak termékenységi praktikák.

A terhesség előtti vizsgálatok nemcsak a nőknek, hanem a férfiaknak is ajánlottak. Az ő esetükben az általános egészségi állapotfelmérést egy nemzőképesség-vizsgálat követheti, de van lehetőség funkcionális spermavizsgálatokra is.

Bár a köztudatban a teherbeesési nehézségek során a nők életkora kap nagyobb hangsúlyt, nem szabad megfeledkezni arról a tényről, hogy az életkor előrehaladtával a férfiak nemzőképessége is változik – 30 éves kor után évente 1 százalékkal csökkenhet a tesztoszteron szintjük!

Hormonális változást a túlsúly is előidézhet a férfiak szervezetében, a zsírsejtek ugyanis ösztrogént termelnek. A normál testtömeg index határát – 25.1 – túllépő érték növekedésével párhuzamosan csökken a nemzőképesség, elsősorban az emiatt fellépő spermium termelődési zavar miatt.

Az életmódváltás tehát számukra is ajánlott, például az esszenciális zsírsavak igen kedvezően hatnak az ivarsejtek képződésére és minőségére, ugyanakkor a dohányzás és az alkohol az ő termékenységükre rendkívül negatív kihatással vannak!

Férfiak esetében fontos megemlíteni a tesztoszteron, vagy a tesztoszteronszerű anyagok bevitelének mellékhatásait. Többek között sokféle táplálékkiegészítő tartalmazhat tesztoszteront, vagy ahhoz hasonló anyagot. Ezek az izmok fejlődése szempontjából ugyan hasznosak lehetnek, de a termékenységet csökkenthetik.

Mivel a szervezet magasabb tesztoszteron szintet észlel, kevesebb hímivarsejtet állít elő, ezzel pedig csökken a teherbeesés esélye. Érdemes tehát a vágyott várandóságot megelőzően az ilyen fajta készítmények szedését abbahagyni, de azzal számoljunk, hogy akár 3 hónap is eltelhet, míg a hatásuk végleg semlegesség válik.

A legtöbb mozgásforma a férfi termékenységet is támogatja, ám akadnak olyanok, amelyek épp az ellenkező hatást válthatják ki. Ilyenek azok, amelyek során a herék hosszabb ideig magasabb hőmérsékletnek vannak kitéve, mint például a kerékpározás. Hasonló elv miatt, a teherbeesés esélyei csökkenhetnek, ha a férfi gyakran, hosszabb ideig szaunázik, gőzfürdőzik.

A spermiumok számára és mozgékonyságára nagyon rossz hatással lehet a túlzott, folyamatos szorítás, ezért a teherbeesés segítése érdekében érdemes egy darabig kerülni a szűk alsóruházatot.

Léteznek kimondottan férfiak számára összeállított termékenységnövelő készítmények, amelyek elsősorban a hímivarsejtek termelődését, számuk gyarapodását, mozgékonyságuk és minőségük javítását célozzák.

Küldje el emailben

Adja meg a nevet és email címet, automatikusan elküldjük emailben az oldal linkjét.