Novafam - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A sikeres teherbeeséshez “fejben is ott kell lenni”

A stressz csökkentése

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A túlzott stressz, a szorongás nők esetén ovulációs problémákat eredményezhet. A stresszt nehéz teljesen kiszűrni az életünkből, de a csökkentésért rengeteget tehetünk.

Fiziológiailag a stressz azért káros, mert ha stresszhelyzetben vagyunk tartósabb ideig, megnövekszik a kortizol szintünk. A kortizol egy hormon, ami ha túltermelődik, akkor lebonthatja az izmokat, vérnyomás és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet, de okozhat alvászavart vagy depressziót is.

Mindemellett fontos értenünk, ha vészhelyzetbe kerülünk (pl. kiszalad vezetés közben elénk egy kutya), akkor a kortizol szint hirtelen növekedése segít abban, hogy csak a létfontosságú szerveinknek jusson energia, tehát az agynak, tüdőnek vagy a szívnek, hogy a veszélyt mihamarabb el tudjuk hárítani.

Viszont tartós stressz esetén a szervezet hasonlóképpen reagál, tehát elvonja az energiát a nem létfontosságú szerveinktől, legfőképpen a szaporító szerveinktől, hiszen veszélyhelyzet idején a szaporodásunk a legkevésbé fontos.

A tartós stressz ellen nemcsak a teherbeesés miatt fontos tennünk, de az általános egészségünk érdekében is. Ennek érdekében vannak a szokásos tanácsok;

 • lazítsunk többet, 
 • jógázzunk, 
 • meditáljunk, 
 • amennyiben pedig szükségét érezzük, forduljunk pszichológus szakemberhez.

De én inkább azt javaslom, hogy találd meg a stressz forrását az életedben, ami leggyakrabban egy konkrét személy!

Báránybőrbe bújt farkas az életedben?

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

„Én mindig is jó szándékú gyerek voltam, csak mire a szándékom végére értem rossz lett.” Bendegúz, az „Indul a bakterház” című filmben.

“Báránybőrbe bújt farkasnak” (vagy más néven “energia vámpírnak”) hívom azokat az embereket, akik látszólag értékes tagjai egy közösségnek (család, munkahely, barátok stb.), de tüzetesebben megvizsgálva őket (tetteik és tetteik eredménye alapján) mindenhol csak rombolnak.

Azért “báránybőrbe bújt farkasok”, mert a rombolás, amit végeznek, rejtett. Kifelé kedvesek, segítőkészek, ezért az emberek 99%-a nem gyanít semmit, csak a hozzáértő szem fog gyanút velük kapcsolatban, hogy valami itt nem stimmel, majd nem hisz nekik senki. Igen, rengeteg hollywoodi thrillerben találkozhattál már velük, a filmesek nagyon hitelesen tudják őket ábrázolni, az emberek nézik, és mégsem tanulnak belőle.

Néhány figyelmeztető jel, amely alapján el tudod dönteni, hogy a környezetedben van-e “báránybőrbe bújt farkas”:

Fegyvere az éles szó...

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Legfőbb eszköze a pletyka, mások rosszindulatú kibeszélése a hátuk mögött. Van olyan cég, ahol „pletykapestisnek” nevezték el ezt a jelenséget, én csak az univerzum mérgének nevezem a pletykát, olyan alattomos, pusztító és úgy terjed, mint a vírus.

„Annyi rosszat mondanak nekem valakiről, én pedig olyan keveset látok benne, hogy azt kezdem gyanítani, vajon nincs-e valamiféle bosszantó érdeme, amely elhomályosítja a többiekét.” Robert Frost, amerikai író.

A pletykák leggyakrabban a valamiben legjobban teljesítő, valamiben kiemelkedő embereket kezdik ki. Én még legalábbis nem láttam olyat, hogy a magas teljesítményűek pletykáltak volna az alacsony teljesítményű munkatársakról, családtagjaikról, barátaikról!

Érdekes módon mindig fordítva van!

Az igazán produktív emberek gyakran nem népszerűek társaik körében, ezért a leggyakoribb célpontjai a pletykáknak.

„Amikor a sasok hallgatnak, a papagájok kezdenek fecsegni.” Sir Winston Churchill

Ennek több oka is van, az egyik legnyilvánvalóbb az irigység, nem barátkoznak annyit a többiekkel, nem járnak dohányozni, nem falaznak a másik nem teljesítése, hibája esetén, szóval kilógnak a szürke tömegből, a birkanyájból és pont ezért nem „népszerűek”.

„Vannak ellenségeid? Jó. Ez azt jelenti, hogy valamikor, valamit felépítettél már az életedben.” Sir Winston Churchill

A másik kevésbé nyilvánvaló ok a lelepleződéstől való félelem. Egy produktív vagy valamiben sikeres munkaerő, családtag, barát önkéntelenül is tükröt tart a többiek elé, hogy mit lehet produkálni egy adott munkakörben, élethelyzetben és ez felhívhatja pl. főnökük figyelmét a többiek gyenge teljesítményére. Még ha a főnök ezt nem is így gondolja, vagy nem veszi észre, a gyengébben teljesítők azonban pontosan tudják, lelkiismeretük még elég jól működik.

Kik is ők valójában?

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Mielőtt átcsapnál teljes paranoiába, nézzük meg higgadtan, mi jellemzi az ilyen embereket általában:

 • folytonosan belekötnek másokba és éreztetik felsőbbrendűségüket,
 • gyakran hangoztatják, hogy „bezzeg a többi cégnél mennyivel jobb”, “bezzeg ha a Hufmágel Pistához mentem volna feleségül”,
 • rendkívül kreatívak és ötletesek, ha arról van szó, hogy mit miért nem lehet megcsinálni,
 • gyakran hangoztatják, hogy „mindenki” tudja, „mindenki” úgy gondolja, pedig csak egy ember véleménye az, amit ők általánosnak vesznek, és ez az ember leggyakrabban ők maguk!
 • egocentrikus világképűek, mindig úgy cselekszenek, hogy az nekik jó legyen, mindig az a fontos, ami nekik fontos, akár a többieken gátlástalanul átgázolva is, rendkívül ügyesen tudják a dolgokat maguk körül úgy alakítani, hogy az nekik jó legyen, a többiek meg le vannak…
 • a legkülönfélébb módon igyekeznek csökkenteni a többiek teljesítményét, hogy ők ne lógjanak ki a sorból (lefelé),
 • állandóan elégedetlenek, továbbá rendkívül kritikusak és cinikusak,
 • imádnak másokat nevetségessé tenni, ugratni, majd ezt csak viccelődésként eladni a többieknek, de ha ezt velük megteszi bárki is, akkor ők érdekes módon egyáltalán nem találják humorosnak, sőt keményen megsértődnek,
 • szemrebbenés nélkül bárki képébe belehazudnak, ha lebuknak, és hihetetlen kifinomult retorikával magyarázzák ki magukat,
 • mesterei a felelősség másokra kenésének, az ilyen ember mellett a többiek mindig hibásnak érzik magukat valamiben (vagy abban is kétségeik támadnak, amiben addig halálbiztosak voltak), gyakran még a főnökük is, ebben olyan nehéz megfogni őket, mint egy olajozott angolnát,
 • nekik egy fia kétségük sincs afelől, hogy velük minden rendben van, csak az épeszű, normális emberek kételkednek időnként magukban!

A felsorolás természetesen nem teljes egy okból: az ilyen személynek értelemszerűen több fokozata van, a finoman negatívtól a „mániákus elmebetegig”.

A gyógyír nálad van!

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A gyengébb fokozatú negatív személlyel csak le kell ülni személyesen beszélni, és finoman a tudtára adni, hogy neked nem tetszik ez a negatív hozzáállás és jó lenne, ha befejezné!

Semmiképpen ne a konkrét dolgokkal szembesítsd, hanem körvonalazd a problémás helyzetet, mert különben ügyesen kimagyarázza magát a felelősség alól, magyarul lyukat beszél a hasadba!

Egy ilyen ember – különösen, ha intelligens – rendkívül meggyőző tud lenni. Legyél egy kicsit sejtelmes, és nyugodtan hagyd őt „kétségek között főni a levében”, hogy elgondolkodhasson azon, hogy mit tudhatsz és mit nem. Ilyen esetben az illető mindig többre számít, mint amiről neked valójában tudomásod van, ezért a fegyelmező hatás is jóval erősebb.

Előfordulhat persze az is, hogy az illető ösztönösen cselekedett, nem volt tudatában annak, hogy valójában romboló, amit csinál. Ebben az esetben egyrészről nem fogja magát ügyesen kimagyarázni, hanem láthatóan „magába száll”, másrészről a beszélgetés után látványos javulást fogsz a viselkedésében tapasztalni!

Ha a beszélgetés utáni 2, maximum 4 hétig semmi sem változik, akkor csak a végső megoldás marad hátra, a biztonságos távolság tartása, vagyis a kapcsolat lazítása, extrém esetben megszakítása. Sokan itt hátrálnak meg. Tudják, hogy lazítaniuk kellene a kapcsolatot, de mégsem merik megtenni, hiszen ő a testvére, az apja, a nagynénje, vagy a gyermekkori barátja stb., és emiatt nem kevesen évekig halogatják a döntést!

Azonban ilyenkor mindig jusson eszedbe: egy ilyen fontos döntést minél tovább halogatsz, annál nehezebb lesz regenerálódnod. Hiába meditálsz reggeltől estig, ha egy ilyen rád negatív hatású személlyel vagy folyamatosan kapcsolatban, akkor ő gondoskodni fog róla, hogy soha ne tudj igazán megnyugodni.

A helyes módszer tehát ha elemezzük a helyzetünket, 2-4 hétig próbáld kezelni, de ha semmi változás pozitív irányba, akkor nem marad más hátra, mint lazítani a kapcsolaton.

Egészséges lelki állapot

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

Hogyan kezeljük a sikertelen teherbeesést vagy az esetleges veszteségeket?

A legtöbb pár esetében nem sikerül a fogantatás az első néhány hónapban, és a kezdeti kudarcok, de az esetleges vetélések szorongáshoz vagy görcsös akaráshoz vezethetnek, amik tovább rontják a teherbeesés esélyét.

Erre azt szokták az ismerősök rendszerint tanácsolni, hogy “ne akarjuk annyira azt a gyereket” vagy “majd akkor jön, ha elengedtük, vagy nem számítunk rá”.

Aki már valaha szeretett volna anyává (vagy apává) válni, elképzelhetetlennek tartja, hogy kevésbé akarja vagy elengedje az álmát. Viszont, amit tudatosan tehetsz akkor, ha azt érzed, hogy szorongsz vagy reménytelenül rettegsz már napokkal a nem várt menstruáció időpontja előtt az az, hogy meghozod a döntést, hogy a félelem és a kilátástalanság nem uralhatja a mindennapjaidat.

Valamiért az utat a teherbeeséshez máshogy értékeljük, mint egy projektet, például egy ház felújítását. Ha a házfelújítás során a szakember nem tartja be a határidőt vagy nem úgy végzi el a munkáját, ahogy megegyeztünk vele, egyből másik szakembert keresünk, lehet, hogy bosszankodunk azon, hogy pár nappal, héttel tovább tart majd a felújítás, de semmiképp nem úgy éljük meg, hogy nekünk már sosem lesz kész a házunk. A szakember csere is csak egy tapasztalat a házfelújítás során, ami közelebb visz bennünket a célunkhoz.

Viszont gyermekáldás tekintetében, ha néhány napot késik a menstruációnk, az adott hónapban nem volt peteérésünk (ami teljesen normális, hiszen 30 év felett évente kb. 10 alkalommal ovulálunk, a kor előrehaladtával pedig még ritkábban), viszont a barátnőnk terhes lett, akkor hatalmas fájdalommal éljük meg, mintha ez azt jelentené, hogy soha nem kerül ránk a sor.

Fontos, hogy a teherbeeséshez vezető uton megtapasztalt eseményeket, pl.:

 • orvos váltása, 
 • új étrend-kiegészítő beiktatása, 
 • életmód váltás,

ne kudarcként éld meg, hanem apró finomításoknak, amik igenis közelebb visznek az áhított gyermekáldáshoz.

Családállítás

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A teherbeesést gyakran nem testi, hanem lelki eredetű problémák gátolják. Lehetséges, hogy valamilyen, talán csak a tudatalattiban létező családi minták, nőiességgel kapcsolatok elakadások vagy több generáción átívelő traumák akadályozzák a várandósságot.

Hiába van meg tehát az anyává válás vágya, ha mélyen legbelül félsz, szorongsz ettől a felelősségtől, mert például születésedkor életveszélybe kerültél, édesanyád korán elhunyt, vagy üknagyanyád megpróbálta elabortálni a dédnagymamád. Ezekre hatékony gyógyír lehet a családállítás. Fontos tudni, hogy ezek nem tudatos blokkok, épp ezért kell szakember ahhoz, hogy előhívjuk, majd segítségével elengedjük őket.

A tudatalattiban lévő gátak, amelyek útját állják a terhességnek, ritkán ugyan, de akár a férfi oldaláról is érkezhetnek. Érdemes tehát ilyen esetben a pár mindkét tagjának részt venni egy-egy külön csoportban a családállításon.

Elegendő alvás

Novafam Fertile & Inosit méhpempő kapszula - Teherbeesés elősegítése természetes módon

A sötét stimulálja a tobozmirigy melatonin termelését, ez a hormon felelős az alvás ciklus szabályozásáért. A melatonin azonban nem csupán pihentető éjszakákat eredményez, de antioxidáns hatásának köszönhetően hozzájárul a termékenység fokozásához, a petesejt védelméhez is. Bár lehet kapni tabletta formájában is melatonint, lényegesen egyszerűbb, ha napi 7-8 órát alszol, méghozzá sötétben.

Kérlek, segíts nekem a visszajelzéseddel még jobbá tenni ezt a tanfolyamot!

Küldje el emailben

Adja meg a nevet és email címet, automatikusan elküldjük emailben az oldal linkjét.